Sei in: Articoli: Ricette palermitane:

sarde beccafico alla palermitana

SARDE A BECCAFICO ALLA PALERMITANA

SARDI A BECCAFICU A LA PALERMITANA
Pulizziati li sardi, livannicci testa e spini e grapennuli senza spartili. Mittiti supra ogni sarda muddica, atturrata appena cu agghiu e un pizzicu di zuccaru, pitrusinu tagghiatu fini, passulina, pignoli, sali e spezziu, e agghiummuniatili. ’Mpustati tutti li sardi a involtini nna’na tigghia cu un pocu d’agghiu, mittennucci mmezzu ogni tantu quarchi pampina d’addautu. Spanniticci supra un filu d’agghiu e un pocu di sucu di lumiuni, e’nfilati la tigghia nna lu furnu pi un quartu d’ura. Vennu cchiù sapurusi si cci mittiti ’ncapu quarchi fedda d’aranciu. Pi un chilu di sardi cci vonnu 100 g di passulina e pignoli e 8-10 cucchiarati di muddica.


SARDE A BECCAFICO ALLA PALERMITANA
Per sei persone occorrono 1 kg di sarde, 8 o 10 cucchiai di pangrattato, 100 g di uva sultanina, 100 g di pinoli, un cucchiaio di prezzemolo tritato. Aprite le sarde, togliete la testa e la spina dorsale, curando di lasciarle intere. Preparate il ripieno con il pangrattato leggermente tostato, un cucchiaio di zucchero tritato, uva sultanina, pinoli, sale e pepe. Disponete un po’ del ripieno su ogni sarda, dalla parte interna, e arrotolatela su se stessa. Allineate gli involtini in una teglia unta di olio, alternandoli con foglie di alloro. Innaffiate con olio e sugo di limone, quindi passate nel forno per 15-20 minuti. Alcune fettine d’arancia daranno un aroma più delicato al piatto.