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cassatine di ricotta

CASSATINE DI RICOTTA
CASSATEDDI DI RICOTTA
Cu 300 g di farina, 2 ova, 20 g di sugna o margarina, un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zuccaru e n’anticchia d’acqua, si fa ’na pasta chiuttostu dura e si fa’ arripusari. S’allonga, doppu ’na mizzurata, la pasta cu lasagnaturi facennu tanti fogghi nichi: supra ogni fogghia si metti ’na cucchiarata di ricotta (cinni voli 300 g pi ’sti dosi) scacciata cu ’na furchetta e arriminat cu 150 g di zuccaru e pizzuddi di cioccolattu. Si gnùttica ’ndui ogni fogghia, ammaccannu boni li bordi pi nun fari grapiri li cassateddi. Si frijnu a picca a picca nna un tianu cu abbunnanti agghiu vugghienti: quannu sunnu fritti si passanu nna lu zuccaru finu vanigghiatu. Si mancianu càvuri. È usanza fari li cassateddi di ricotta pi Pasqua: infatti dici un vecchiu pruverbiu “cu nn’appi, nn’appi cassateddi di Pasqua”.

CASSATINE DI RICOTTA
Preparate una pasta con 300 g di farina per dolci, 2 uova, 20 g di margarina, un cucchiaino di zucchero e un po’ di sale in tanta acqua, quanto ne occorre per ottenere un impasto piuttosto solido. Col matterello, spianate tante piccole sfoglie a forma circolare, al centro delle quali metterete piccole dosi di un impasto ottenuto schiacciando con una forchetta 300 g di ricotta, 150 g di zucchero e piccoli pezzi di cioccolato fondente. Ripiegate le sfoglie pareggiando i bordi e saldandoli bene con la pressione delle dita, quindi friggete in olio caldo e abbondante. Terminate spolverando con zucchero vanigliato.