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ricette palermitane
Cozze scoppiate
Cozze scoppiate E’ un tipico cibo da strada palermitano. Se volete mangiare un ottimo piatto di cozze scoppiate in una cornice etnica, andate...
Cozze scoppiate E’ un tipico cibo da strada palermitano. Se volete mangiare un ottimo piatto di cozze scoppiate in una cornice etnica, andate...
I stighiola
I stigghiola Si possono fare con budella di agnello, bovino, o capretto. Lavare accuratamente le budella sotto l’acqua corrente, strofinarle...
I stigghiola Si possono fare con budella di agnello, bovino, o capretto. Lavare accuratamente le budella sotto l’acqua corrente, strofinarle...
Sardi allinguati
Da un’intervista a Gaetano Basile: “(…) La stessa sarda viene elevata al rango di lenguado, i nobili mangiavano lenguado, da noi s...
Da un’intervista a Gaetano Basile: “(…) La stessa sarda viene elevata al rango di lenguado, i nobili mangiavano lenguado, da noi s...
Estratto di pomodoro
Il sole e’ una grande risorsa per la Sicilia e noi Siciliani soffriamo quando non lo vediamo per diversi giorni. Ma il sole della Sicilia non c...
Il sole e’ una grande risorsa per la Sicilia e noi Siciliani soffriamo quando non lo vediamo per diversi giorni. Ma il sole della Sicilia non c...
Cannoli siciliani (ingredienti)
Cannoli Ingredienti: Per la scorza: 200g di farina, 20g di strutto, 30g di zucchero, 2 cucchiai di marsala secco (o di più se l'impasto dov...
Cannoli Ingredienti: Per la scorza: 200g di farina, 20g di strutto, 30g di zucchero, 2 cucchiai di marsala secco (o di più se l'impasto dov...
Frutta martorana (preparazione)
Frutta Martorana Ingredienti: 1 chilo di mandorle sgusciate e senza pellicola interna 800 grammi di zucchero mezza stecca di can...
Frutta Martorana Ingredienti: 1 chilo di mandorle sgusciate e senza pellicola interna 800 grammi di zucchero mezza stecca di can...
Cassata siciliana (ingredienti)
Cassata Siciliana Ingredienti: 800 g.di ricotta di pecora; -500 g. di zucchero; vanillina; -100 g. di cioccolato spezzettato; -100 g. di frutta can...
Cassata Siciliana Ingredienti: 800 g.di ricotta di pecora; -500 g. di zucchero; vanillina; -100 g. di cioccolato spezzettato; -100 g. di frutta can...
Arancine di riso
Arancine di riso Ingredienti : 200 g di riso classico piccolo per arancini; 80 g di provoletta (o provola dolce); 80 g di prosciutto in una sola fe...
Arancine di riso Ingredienti : 200 g di riso classico piccolo per arancini; 80 g di provoletta (o provola dolce); 80 g di prosciutto in una sola fe...
Pa con la milza
Pani ca meusa (Pane con la milza) Ingredienti : grammi500 pasta da pane già lievitata; strutto; grammi 300 milza e polmone; caciocavallo a ...
Pani ca meusa (Pane con la milza) Ingredienti : grammi500 pasta da pane già lievitata; strutto; grammi 300 milza e polmone; caciocavallo a ...
Spidini
SPIEDINI SPITINI ’Mpastati 600 g di capuliatu cu 2 ova, 100 g di caciu grattatu, ’ncannistratu o cascavaddu, pitrusinu tagghiatu finu...
SPIEDINI SPITINI ’Mpastati 600 g di capuliatu cu 2 ova, 100 g di caciu grattatu, ’ncannistratu o cascavaddu, pitrusinu tagghiatu finu...
Melenzane a caponata
MELANZANE A CAPONATA CAPUNATA DI MILINCIANI Pi fari un beddu piattu di capunata (pi 6-8), si tagghianu sei milinciani longhi, cu tutta la sorcia...
MELANZANE A CAPONATA CAPUNATA DI MILINCIANI Pi fari un beddu piattu di capunata (pi 6-8), si tagghianu sei milinciani longhi, cu tutta la sorcia...
Lumache aglio e prezzemolo
LUMACHE CON AGLIO E PREZZEMOLO BABBALUCI AGGHIA E PITRUSINU Si pigghianu li babbaluci, doppu avelli fattu spurgari pi quarchi jornu nna un panar...
LUMACHE CON AGLIO E PREZZEMOLO BABBALUCI AGGHIA E PITRUSINU Si pigghianu li babbaluci, doppu avelli fattu spurgari pi quarchi jornu nna un panar...
Calamari e seppie in tegame
CALAMARI E SEPPIE IN TEGAME CALAMARI E SICCI A TUTTU DINTRA Si pulizzianu e si tagghianu sicci e clamari: si lavanu, s’asciucanu e si met...
CALAMARI E SEPPIE IN TEGAME CALAMARI E SICCI A TUTTU DINTRA Si pulizzianu e si tagghianu sicci e clamari: si lavanu, s’asciucanu e si met...
Involtini di pesce spada
INVOLTINI DI PESCE SPADA ’ NVOLTINI DI PISCI SPATA Si pighianu feddi nichi di pisci spata, tagghiati fini e battuti appena, e s’aggh...
INVOLTINI DI PESCE SPADA ’ NVOLTINI DI PISCI SPATA Si pighianu feddi nichi di pisci spata, tagghiati fini e battuti appena, e s’aggh...
Sarde beccafico alla palermitana
SARDE A BECCAFICO ALLA PALERMITANA SARDI A BECCAFICU A LA PALERMITANA Pulizziati li sardi, livannicci testa e spini e grapennuli senza spartili....
SARDE A BECCAFICO ALLA PALERMITANA SARDI A BECCAFICU A LA PALERMITANA Pulizziati li sardi, livannicci testa e spini e grapennuli senza spartili....
Cassatine di ricotta
CASSATINE DI RICOTTA CASSATEDDI DI RICOTTA Cu 300 g di farina, 2 ova, 20 g di sugna o margarina, un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zuccaru e ...
CASSATINE DI RICOTTA CASSATEDDI DI RICOTTA Cu 300 g di farina, 2 ova, 20 g di sugna o margarina, un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zuccaru e ...
Gelo di melone
GELO DI MELONE GELU DI MILUNI Pi ogni chilu di miluni russu, passatu di sitacciu, cci voli 200 g di zuccaru e 80 g di amitu pi cosi duci, mmisca...
GELO DI MELONE GELU DI MILUNI Pi ogni chilu di miluni russu, passatu di sitacciu, cci voli 200 g di zuccaru e 80 g di amitu pi cosi duci, mmisca...
Sfingi di san giuseppe
SFINCI DI SAN GIUSEPPE SFINCIE DI S. GIUSEPPI Si metti ’ncapu nna un tianu mezzu litru d’acqua cu 100 g di sugna o margarina, la sco...
SFINCI DI SAN GIUSEPPE SFINCIE DI S. GIUSEPPI Si metti ’ncapu nna un tianu mezzu litru d’acqua cu 100 g di sugna o margarina, la sco...
Cannoli siciliani
CANNOLI CANNOLI Pi fari li scorci si ’mpasta mezzu chilu di farina cu 100 g di sugna (o margarina), un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zu...
CANNOLI CANNOLI Pi fari li scorci si ’mpasta mezzu chilu di farina cu 100 g di sugna (o margarina), un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zu...
Pasta alla norma
PASTA ALLA NORMA PASTA A LA NORMA Si fannu cociri 150 g a testa di spaetti o bucatini (vennu puru boni li cavatuna riáti). Si sculanu e si...
PASTA ALLA NORMA PASTA A LA NORMA Si fannu cociri 150 g a testa di spaetti o bucatini (vennu puru boni li cavatuna riáti). Si sculanu e si...
Pasta con broccoli in tegame
PASTA CON I BROCCOLI IN TEGAME PASTA CU VROCCULI ’NTIANU Si pulizzia e si tagghia lu vrocculu, e si fà cociri nna l’acqua vug...
PASTA CON I BROCCOLI IN TEGAME PASTA CU VROCCULI ’NTIANU Si pulizzia e si tagghia lu vrocculu, e si fà cociri nna l’acqua vug...
Paste con le sarde
PASTA CON LE SARDE FRESCHE ALLA PALERMITANA PASTA CU FINUCCHIEDDI E SARDI – A LA PALERMITANA Pi la pasta cu li sardi a la palermitana, cc...
PASTA CON LE SARDE FRESCHE ALLA PALERMITANA PASTA CU FINUCCHIEDDI E SARDI – A LA PALERMITANA Pi la pasta cu li sardi a la palermitana, cc...
Pasta alla carettiera
PASTA ALLA CARRETTIERA PASTA A LA CARRITTERA Si siti sei a tavula, si pigghia un chilu e menzu di pumadoru friscu, si spedda e si fa a pizzuddic...
PASTA ALLA CARRETTIERA PASTA A LA CARRITTERA Si siti sei a tavula, si pigghia un chilu e menzu di pumadoru friscu, si spedda e si fa a pizzuddic...
Fave secche bollite
FAVE SECCHE BOLLITE FAVI A CUNIGGHIU CU CAPPOTTU O SPIZZICATI Si mettinu la sira prima ammoddu all’acqua li favi sani (cu cappottu) o spizz...
FAVE SECCHE BOLLITE FAVI A CUNIGGHIU CU CAPPOTTU O SPIZZICATI Si mettinu la sira prima ammoddu all’acqua li favi sani (cu cappottu) o spizz...
Pane e panelle
PANELLE PALERMITANE PANELLI PALERMITANI Sciugghiti nna mezzu litri di acqua fridda 200 g di farina di ciciri, stann’attenti di nun farici f...
PANELLE PALERMITANE PANELLI PALERMITANI Sciugghiti nna mezzu litri di acqua fridda 200 g di farina di ciciri, stann’attenti di nun farici f...