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ricette palermitane

Cozze scoppiate
Cozze scoppiate E’ un tipico cibo da strada palermitano. Se volete mangiare un ottimo piatto di cozze scoppiate in una cornice etnica, andate...
I stighiola
I stigghiola Si possono fare con budella di agnello, bovino, o capretto. Lavare accuratamente le budella sotto l’acqua corrente, strofinarle...
Sardi allinguati
Da un’intervista a Gaetano Basile: “(…) La stessa sarda viene elevata al rango di lenguado, i nobili mangiavano lenguado, da noi s...
Estratto di pomodoro
Il sole e’ una grande risorsa per la Sicilia e noi Siciliani soffriamo quando non lo vediamo per diversi giorni. Ma il sole della Sicilia non c...
Cannoli siciliani (ingredienti)
Cannoli Ingredienti: Per la scorza: 200g di farina, 20g di strutto, 30g di zucchero, 2 cucchiai di marsala secco (o di più se l'impasto dov...
Fichid'india
frutta siciliana
Frutta martorana (preparazione)
Frutta Martorana Ingredienti: 1 chilo di mandorle sgusciate e senza pellicola interna 800 grammi di zucchero mezza stecca di can...
Cassata siciliana (ingredienti)
Cassata Siciliana Ingredienti: 800 g.di ricotta di pecora; -500 g. di zucchero; vanillina; -100 g. di cioccolato spezzettato; -100 g. di frutta can...
Arancine di riso
Arancine di riso Ingredienti : 200 g di riso classico piccolo per arancini; 80 g di provoletta (o provola dolce); 80 g di prosciutto in una sola fe...
Pa con la milza
Pani ca meusa (Pane con la milza) Ingredienti : grammi500 pasta da pane già lievitata; strutto; grammi 300 milza e polmone; caciocavallo a ...
Spidini
SPIEDINI SPITINI ’Mpastati 600 g di capuliatu cu 2 ova, 100 g di caciu grattatu, ’ncannistratu o cascavaddu, pitrusinu tagghiatu finu...
Melenzane a caponata
MELANZANE A CAPONATA CAPUNATA DI MILINCIANI Pi fari un beddu piattu di capunata (pi 6-8), si tagghianu sei milinciani longhi, cu tutta la sorcia...
Lumache aglio e prezzemolo
LUMACHE CON AGLIO E PREZZEMOLO BABBALUCI AGGHIA E PITRUSINU Si pigghianu li babbaluci, doppu avelli fattu spurgari pi quarchi jornu nna un panar...
Calamari e seppie in tegame
CALAMARI E SEPPIE IN TEGAME CALAMARI E SICCI A TUTTU DINTRA Si pulizzianu e si tagghianu sicci e clamari: si lavanu, s’asciucanu e si met...
Involtini di pesce spada
INVOLTINI DI PESCE SPADA ’ NVOLTINI DI PISCI SPATA Si pighianu feddi nichi di pisci spata, tagghiati fini e battuti appena, e s’aggh...
Sarde beccafico alla palermitana
SARDE A BECCAFICO ALLA PALERMITANA SARDI A BECCAFICU A LA PALERMITANA Pulizziati li sardi, livannicci testa e spini e grapennuli senza spartili....
Cassatine di ricotta
CASSATINE DI RICOTTA CASSATEDDI DI RICOTTA Cu 300 g di farina, 2 ova, 20 g di sugna o margarina, un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zuccaru e ...
Gelo di melone
GELO DI MELONE GELU DI MILUNI Pi ogni chilu di miluni russu, passatu di sitacciu, cci voli 200 g di zuccaru e 80 g di amitu pi cosi duci, mmisca...
Sfingi di san giuseppe
SFINCI DI SAN GIUSEPPE SFINCIE DI S. GIUSEPPI Si metti ’ncapu nna un tianu mezzu litru d’acqua cu 100 g di sugna o margarina, la sco...
Cannoli siciliani
CANNOLI CANNOLI Pi fari li scorci si ’mpasta mezzu chilu di farina cu 100 g di sugna (o margarina), un pizzicu di sali, un cucchiarinu di zu...
Pasta alla norma
PASTA ALLA NORMA PASTA A LA NORMA Si fannu cociri 150 g a testa di spaetti o bucatini (vennu puru boni li cavatuna riáti). Si sculanu e si...
Pasta con broccoli in tegame
PASTA CON I BROCCOLI IN TEGAME PASTA CU VROCCULI ’NTIANU Si pulizzia e si tagghia lu vrocculu, e si fà cociri nna l’acqua vug...
Paste con le sarde
PASTA CON LE SARDE FRESCHE ALLA PALERMITANA PASTA CU FINUCCHIEDDI E SARDI – A LA PALERMITANA Pi la pasta cu li sardi a la palermitana, cc...
Pasta alla carettiera
PASTA ALLA CARRETTIERA PASTA A LA CARRITTERA Si siti sei a tavula, si pigghia un chilu e menzu di pumadoru friscu, si spedda e si fa a pizzuddic...
Fave secche bollite
FAVE SECCHE BOLLITE FAVI A CUNIGGHIU CU CAPPOTTU O SPIZZICATI Si mettinu la sira prima ammoddu all’acqua li favi sani (cu cappottu) o spizz...
Pane e panelle
PANELLE PALERMITANE PANELLI PALERMITANI Sciugghiti nna mezzu litri di acqua fridda 200 g di farina di ciciri, stann’attenti di nun farici f...